Dráma nélkül

Pozitív Konfliktus™ tréning

Leading out of Drama logo

Dráma nélkül

Pozitív Konfliktus™ tréning

Eleged van a kapcsolati játszmákból?

Nem mersz konfrontálódni, mert félsz, hogy utána rosszabb lesz a helyzet?

Unod már hogy mindig Te vagy az Áldozat / Megmentő / Üldöző, de nem tudod hogyan lépj ki belőle?

Mindig ugyanabban a konfliktushelyzetben találod magad?

A negatív DRÁMA minden kapcsolatban, közösségben és szervezetben a legtöbb energiát felemésztő erő. Egy felmérés szerint hetente több, mint 2.5 órát töltünk azzal, hogy konfliktusokat próbálunk megoldani.

Ezekben a konfliktusokban vagy Megmentő, vagy Üldöző, vagy Áldozat szerepet töltünk be. Mindegyikünknek megvan a kedvenc szerepe, amelybe tudattalanul lépünk be, és amelyet nagyon nehezen teszünk le.

A DRÁMA NÉLKÜL tréning dr. Stephen Karpman Dráma háromszögére és az amerikai Next Element által kifejlesztett Pozitív Konfliktus Modellre épül. A modell kiutat mutat a drámaszerepekből és egy egészségesebb alternatívát ad ahhoz, hogy megtapasztalhassuk a pozitív konfliktusok alkotó és kapcsolatjavító erejét. A tréningen a résztvevők:

  • megtanulják felismerni a Dráma intő jeleit, a Dráma-viselkedéseket és ezek hatását;
  • eszközöket kapnak ahhoz, hogy Pozitív Konfliktussá alakítsák a problémáikat és felvállalják a konfrontációt;
  • megtanulják felismerni preferált Dráma szerepeiket, és a Dráma-kezeléssel kapcsolatos erősségeiket és gyenge pontjaikat.

A tréningen sok önismereti és kiscsoportos kommunikációs gyakorlaton keresztül nézünk rá a nehéz helyzetekre, és sajátítjuk el az új eszközöket.

InsideOut

Mert hisszük, hogy az igazi változás az egyénből, belülről jön, és hogy egy ember is idézhet elő változást a rendszerben.

© InsideOut Leadership Kft.