PCM®

A hatékony kommunikáció és együttműködés eszköztára.

PCM® Szolgáltatásaink:

Egyéni / vezetőfejlesztés PCM®-mel

A résztvevő profilja alapján vezetői önismereti folyamat.

PCM® - alapozó képzés (2 nap)

Bevezetés a modell hátterébe és a PCM® alapú kommunikáció alapvető elemeibe. A workshopon a fókuszpontokat az igények szerint alakítjuk. Ezek lehetnek pl. a kommunikáció fejlesztése, a vezetői hatékonyság fejlesztése, az értékesítői hatékonyság, stb.

w

PCM® Gyakorló alkalom (1 nap)

A PCM® modell sokoldalú alkalmazásának gyakorlása, készségfejlesztés a személyiségtípusok felismerésétől a stresszhelyzetek kezeléséig.

Csapatok fejlesztése PCM® alapon

Egyéni visszajelző beszélgetés a csapat minden tagjával a személyes PCM® profiljuk alapján, ill. csapatépítő workshopok.

Mi a Process Communication Model®?

A PCM® egy tudományosan is hitelesített, innovatív eszközrendszer, mely lehetővé teszi azt, hogy hatékonyan kapcsolódj másokhoz. Legyen szó mások megértéséről, motiválásáról, hatékony kommunikációról, vagy a stresszhelyzetek kezeléséről, a PCM® praktikus, azonnal alkalmazható iránymutatást nyújt.

A Process Communication Model®:

  • a viselkedésben megfigyelhető mintázatok felmérésén alapul;
  • könnyen használható irányelveket ad ahhoz, hogy hogyan kommunikáljunk hatékonyan másokkal;
  • a stressz esetén jelentkező, megfigyelhető viselkedési minták leírásán keresztül megérthetjük a saját működésünk és kapcsolataink nehézségeit;
  • a PCM® egy könnyen megérthető, logikus rendszer, és egyszerű azonnal alkalmazni.

Miben segíthet a PCM®?

  • Önismeret, hatékony kommunikáció, konfliktuskezelés, értékesítés területén: A megfigyelhető viselkedés alapján megtanulunk következtetni partnereink személyiségére, erősségeire; konkrét szavak szintjén meg tudjuk mondani kihez milyen „kommunikációs kulcs” illik, és viselkedéses szinten megfogalmazzuk a sikeres kapcsolódáshoz, együttműködéshez szükséges lépéseket, változásokat.
  • Vezetőként: A módszer segítségével abban tudunk személyes támogatást nyújtani, amiben arra valóban szükség van. A vezető megérti saját erősségeit, sikerstratégiáit, motivációit, személyiségük belső mozgatórugóit, és azokat a tényezőket, amelyek hatékonyatlansághoz vagy akár kudarchoz vezethetik.
  • Együttműködés és csapatmunka fejlesztésében: Segít megérteni az emberi kapcsolatok, a sikeres együttműködés és a konfliktusok dinamikáját.
  • Stressz-kezelésben: Megismerjük az egyes személyiségek, stressz alatti viselkedési mintázatait és a hatékony megküzdési stratégiákat.

InsideOut

Mert hisszük, hogy az igazi változás az egyénből, belülről jön, és hogy egy ember is idézhet elő változást a rendszerben.

© InsideOut Leadership Kft.